Plýtvání potravinami ve školních jídelnách
Obsah hlavního článku
Abstrakt
Moderní doba nese s sebou ruku v ruce dostatek prakticky všeho. Máme všeho takový přebytek, že i využití potravin beze zbytku je prakticky nemožné; také úprava a příprava pokrmů je stále rychlejší. Tento článek se zabývá plýtváním ve školních jídelnách. Jsou to hlavně děti, které ve školách bez dostatečné kontroly rodičů a učitelů jídlem plýtvají. Je však na každém z nás, jakým způsobem budeme ke stravování přistupovat – můžeme se vzdělávat a zajímat se o danou problematiku. Zároveň musíme obecně povědomí o škodlivosti plýtvání a nevyužívání zdrojů šířit dále. Pokud se bude dařit tuto věkovou kategorii vzdělávat a učit, jak s potravinami nakládat, můžeme do budoucna zlepšit i celkovou situaci s využíváním potravin.
Metriky
Podrobnosti článku

Tato práce je licencována pod Mezinárodní licencí Creative Commons Attribution 4.0 .
Vydávání časopisu probíhá v souladu s českým právem, zvláště Tiskovým zákonem 46/2000 Sb. a
Autorským zákonem 121/2000 Sb. a také zákony Evropské Unie. V souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon, v platném znění, je držitelem práv k publikovaným textům vždy jejich autor/ka. Časopis má pouze právo užít text ve smyslu jeho rozšíření prostřednictvím své tištěné i elektronické formy s ohledem na ustanovení § 12 odst. 4 písm. b) autorského zákona.
Reference
https://www.jidelny.cz/show.aspx?id=1841
https://glopolis.org/glopolis/o-nas
https://glopolis.org/_project/strefowa
http://www.skutecnezdravaskola.cz/o-nas
http://glopolis.org/wp-content/uploads/TZ_de%CC%8Cti-aktivni%CC%81-hybatele%CC%81.pdf
http://futureofwaste.eu/cs/o-projektu-future-of-waste
http://futureofwaste.eu/public/download/Nvod_jak_pedchzet_vyhazovn_potravin_v_domcnostech.pdf